Jos Cenzura si Impostura

Forum dedicat celor insetati de Libertatea de Exprimare, in limitele bunului simt si al respectului mutual.Opinii in orice domeniu: cultural, politic, social, etc.
 
AcasaCautareInregistrareConectare

Distribuiţi
 

  Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 26/08/2014
Varsta : 39
Localizare : Romania

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty
MesajSubiect: Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)    Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) EmptyMar Aug 26, 2014 3:01 am

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) 0002 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) 0037


Cred ca titlul spune tot!  Wink Very Happy


Dati drumul la toate frustrarile  Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) 0025a enervarile  Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) 0004mishto-urile  Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Rire-20060614 voastre legate de acest subiect!!!

Eu una nu mai pot!! Twisted Evil
Sus In jos
http://joscenzura2014.forumgratuit.ro
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 26/08/2014
Varsta : 39
Localizare : Romania

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty
MesajSubiect: Re: Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)    Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) EmptyMar Aug 26, 2014 9:29 pm

Povestea de mai jos, precum si personajele, corespund intocmai anumitor intamplari si anumitor oameni de pe un anume forum, oameni care desi cu pretentii si aere de oameni educati, se comporta ca intr-o mahala.
Din pacate, spiritul de mahala (manelizarea) s-a extins atat in mediul online, cat si in viata reala.
Povestea satirizeaza intocmai acele trasaturi negative, iar anumite citate (cele cu bold) sunt intocmai luate din postarile persoanelor respective, atat de mult se apropie limbajul si comportamentul lor de cel al unui clan tiganesc, descris in poveste.
Trist este ca de-a lungul timpului, in loc ca acesti minoritari sa se molipseasca de bun simt si civilizatie de la noi, poporul roman, lucrurile au stat de fapt invers: s-au molipsit ai nostri de metehnele lor!  Rolling Eyes
_____________________________________

Povestea lui Lache

La marginea unui sătuc din ţara lui Papură Vodă, taman lângă groapa de gunoi, sălăşluieşte un clan ţigănesc, renumit în zonă pentru că îi terorizează pe locuitorii satului, furându-le de mai mulţi ani, atât din gospodării, cât şi de pe câmpuri şi ameninţându-i cu bătaia sau cu moartea pe toţi cei care îndrăznesc să se pună contra lor. Căpetenia clanului - Lache. Din toată gloata de ţigani, pirande şi puradei, două ţigănci mai cutre işi dispută neobosit rolul de pirandă-şefă nu numai în rândul şatrei, dar şi asupra satului. Mai mulţi localnici, terorizaţi fiind atât de fiorosul Lache, dar mai ales de cele două vrăjitoare, au hotărât că nu mai e de stat acolo-n sat şi-au preferat să se mute-n altul. Ocupaţia zilnică a şatrei... bălăceală prin mocirlă şi gunoaie, datu’cu praştia în trecătorii de pe uliţă, datu’cu ghiocu’, datu’cu bâta-n baltă, cerşeală, ciordeală de prin gospodăriile ţăranilor, câte-o bătăiţă ici colo, câte-un cuţit înfipt pe la spate-n cine apucă, mai o injuratură... mai o hlizeală... iaca trece ziulica.

Localnicii, exasperaţi, tac şi stau neputincioşi cu mâinile-n sân, suportă cu laşitate toate umilinţele, că „n-au ce face!!” Pirandele îşi fac de cap acolo... ţăranii cârcotesc ...şuşotesc... se amuză bârfind... Atâta doar, că altceva nu indrăznesc sa facă. Mai nou, au ce au cu una din pirande ... umblă vorba “că-i tare ocoşă şi hoaţă. Şi că are gura mare şi limba ascuţită... e deseori incomodă şi nesuferită. În plus, i-a ieşit şi un coş pe nas şi i-a crescut un fir de păr în barbă”… cam asta se dicută prin sat...
Autorităţile locale ... la ce folos! ca şi când n-ar fi! Unele speriate şi ele, altele pur şi simplu incompetente sau în cârdăşie cu tribul.
Lache...deh! decât că are "coloare politică" (portocalie)! În campania electorală de-acu’ un an, şi-a pus pe cortul ăl' mare, afiş cu neica primaru’ şi de atunci nimeni nu se atinge de el orice ar face. Nimeni nu îndrăzneşte fiindcă Lache aude tot, ştie tot şi îi cunoaşte pe toţi, ştie ce-are fiecare în ogradă, Lache urmăreşte fiecare mişcare din sat şi ştie mereu unde să dea lovitura... Dar slab şi fricos din fire, nu se măsoară-n puteri cu bărbaţii din sat, doar dacă e la atac cu tribu’, e viclean şi îşi acoperă spatele, nu rămâne niciodată singur la greu, el doar vinde pontu’ şi îi bagă pe alţii la înaintare,  el cade mereu în picioare şi la sfârşit culege prada aleasă.
De aceea în general, când se aventurează singur la ciordit, ca să-şi mai gâdile şi el oleacă orgoliul de mare baştan-macho, îşi alege ţinte uşoare, dar sigure: atacă şi tâlhăreşte femeile şi copiii rămaşi singuri prin gospodării. Iar pirandele... orice ar fi, tot nu poate scăpa nimeni de ele, că sunt prea multe şi de neoprit din zarva şi agitaţia pe care o provoacă, peste tot în jurul lor, la cea mai mică urmă de protest din partea cuiva. N-au nicio limită şi chiar dacă, din când în când, le mai saltă poliţia, nu-i bai, se întorc şi mai energice, ranchiunoase şi pornite şi mai mult pe scandal.

Într-o buna zi, cam pe la început de primăvară, Vasile, unul din localnicii satului cu pricina, se întorcea agale din câmp şi le găsi pe cele două ţigănci, zgripţuroaicele clanului, încercând să-i fure găinile din gospodărie... Nevasta şi copiii lui priveau pe geam speriaţi, inchişi în casă. Vasile începe să le alunge strigând şi ameninţându-le cu lopata pe care o avea-n mână, când deodată, una din pirande, furioasă şi injurând de mama focului, se-mpiedică-n propriile fuste si căzu lată drept în trandafirii lui Vasile, tăvălindu-se-n chinuri şi urlând ca din gură de şarpe, plină de ţepii ce-i intraseră-n toate cele. Vasile, milos din fire, se repede iute s-o ajute, fără să priceapă şiretenia pirandei, care nici una nici două, îl scuipă drept în faţă, scrâşnind printre dinţi un blestem de toate relele, spre amuzamentul celeilalte pirande care se porneşte pe-un râs isteric...”Ptiii fi-ţ-ar ambiţu’ să-ţi hie! Ihaaaa...că n-am mai râs ashea de mult timp!” Vasile, înfuriat, îi trozneşte o palmă zdravănă pirandei care-l scuipase şi le înhaţă pe amândouă de plete şi le îmbrânceşte afară din curte, blagoslovind-le... sub privirile curioase şi amuzate ale câtorva gură-cască ce treceau atunci pe uliţă. Vasile, hotărât să-şi apere familia de alte păţanii din astea, merge la poliţie să le reclame pe pirande. Acolo i se spune aşa: „Bade Ioane, dacă nu-ţi lipsăşte nic’ din curte, ce mai vii p’aci? Zău aşa! Ne pierdem timpu’ di pomană amândoi, bre! Dacă aveţi chef de ceartă nu obţineţi nimic. Pe viitor, rezolvaţi-vă problemele între voi, vorbiţi între patru ochi, nu în văzu’ lumii.” Înţelegând că nu este luat în serios şi că n-are cu cine discuta, Vasile se întoarce acasă, abătut şi-ngândurat.

Se face seară... şi Vasile se trezeşte cu geamurile sparte şi o hărmălaie de nedescris în faţa casei. Pirandele sosiseră cu toată şatra, în frunte cu Lache, să-i ceară socoteală lui Vasile pentru palmă şi păruială, înarmaţi până-n dinţi contra duşmanului de moarte şi pregătiţi să-i dea foc la casă. Văzându-l ieşind din casă, Lache se porni pe urlat la Vasile: „Ce-ai avut băi cu piranda mea? Cin’ te crezi băi, scurmă-baligi!?” şi se năpusti in curte să sară pe Vasile, chemându-şi şatra după el şi strigând: “Las’ că ţi-arăt acu’ cine eşti! Am mai avut io de-a face şi cu alte două-trei putori aşa ca tine...” Nu apucă să-şi termine fraza că se trezi pleznit peste bot de pumnul lui Vasile...  Şi uite aşa începe circul. Ţiganii cu ciomege, cuţite si făclii, Vasile încolţit din toate părţile, se luptă pe viaţă şi pe moarte să-şi apere familia şi casa. Pirandele, cocoţate pe gard „să vază cât mai bine cafteala” şi „să ţâie de şasă, nu carecumva să-i sară freunul în ajutor lui Vasile”, toate clămpăie precum ciorile şi răcnesc cât le ţin puterile, blesteme şi înjurături, care mai de care mai înfiorătoare. În tot vacarmul, o ţigăncuşă derutată se trezeşte râzând-ţipat... de-a proasta-n târg... „Taci, tu'hăi, cî amu sî poartî lupta! ce behăi aşea, fă!?” îi zise soră-sa cea mare, după ce-i dete una peste ceafă… Ici colo câte-un puradel rotunjel şi ocoş mai aruncă şi el cu piatra, să nu se plictisească... Pe scurt: ditamai scandalul de vuia de tot satul!

Nişte drumeţi, aflaţi în trecere prin sat, se opresc şi unul dintre ei le strigă: „Ia potoliţi-vă măi! ce-aveţi cu bietul om?” Ca la un semn, drumeţii se treziră inconjuraţi de ţigănci, piranda-şefă sări iute-n acţiune, fluturându-şi ocoşă fustanelele rozalii: „Te mâncă-ntre coarne, bag samă! Te crezi pe tarlaua lu’ mata ? Haolioooo... Ce m-au luat d.racii!! Ti pomini că ţî să urî cu binele mânca-ţ-aş glasu’ tău! Da cin’ te crezi că eşti mătăluţă?  Vreun pui de ninja care împarte "dreptate" pi lumea asta? halal! Eşti un habarnist! Ia gura mică şi vezi-ţi bre dă drumul tău! N-auzi băi!? băgător de zâzanie care eşti!!” ş-apoi către ceilalţi doi: „Şi ce beliţi fasolea aşea la mine!? Dispăreţi d’acilea odată că ţăndări vă fac şi pă voi!”
În tot acest timp, vecinii lui Vasile, trecuţi şi ei prin aceleaşi păţanii, stau fricoşi, închişi în case, toţi chitiţi după perdele, cu ochii cât cepele şi urechile ciulite... Nu s-ar duce să ajute, dar nici nu s-ar culca. E prea interesant ce se intamplă! Asistă cu mic cu mare la spectacolul din uliţă...

Dupa un timp, iaca soseşte şi Poliţia, chemată de vreunul „deranjat”  sau sătul de scandalul pe care îl savurase până atunci. Fără nicio cercetare, fără nicio ezitare, poliţia îl arestează pe Vasile pentru "instigare şi tulburarea liniştii publice!" În doi timpi şi trei mişcări ţiganii se-mprăştie ca potârnichile... cu pirande şi cu puradei cu tot, fugind şi pitindu-se care pe unde... şi iată cum liniştea se reaşterne asupra satului. Acum se mai aud doar muştele roind în jurul transpiraţiei lui Lache, care priveşte triumfător asupra satului, din vârful copacului în care se urcase cu iscusinţa unei maimuţe, scărpinându-se-n chelia ţuguiată şi scuipându-şi tacticos dinţii rupţi-n timpul bătăii.
Nevasta lui Vasile se suie-n căruţă şi se refugiază cu copiii, la o soră din satul vecin... ea ştia că liniştea e doar aparentă şi că problema nu se rezolvase...

A doua zi, pirandele se-ntorc la gospodăria lui Vasile, să-i fure găinile si sa-i dea foc la casă, însă nu inainte de-a călca-n picioare toţi trandafirii din curte! Nu s-au lăsat până n-au obţinut ce-au vrut. „Gata! S-a-mpărţit dreptatea!” Acum sunt împăcate... Au arătat lumii cine conduce în sat. Vecinii, tot ascunşi după perdele, privesc la casa mistuită de flăcări, dar tac mâlc, nimeni nu mai cheamă poliţia. Doar babele mai şuşuie pe la colţ de stradă: „Acum e linişte şi pace-n sat! Aşa-i trebuie nebunului dacă a pleznit-o peste bot pe piranda-şefă şi n-a putut să tacă! Altădată, să se-nveţe minte şi s-o lase să-i fure găinile! ş-aşa avea prea multe, zgârcanu’!! Ce tot atâta zarvă? Pentr-o nimica toată!”

După câteva zile, Vasile se întoarce la familie... şi o ia de la capăt, dar în alt sat... viaţa merge mai departe. O vreme... va fi linişte-n satul lui Lache din ţara lui Papură Vodă. Până când lui Lache i se va pune pata pe altă gospodărie... până când pirandele se vor plicitisi de-atâta stat degeaba şi vor fura găinile altuia... şi-ale altuia.... şi-ale altuia... şi tot aşa... şi uite aşa, încălecai pe-o şa şi vă spusăi povestea aşa.
Sus In jos
http://joscenzura2014.forumgratuit.ro
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 26/08/2014
Varsta : 39
Localizare : Romania

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty
MesajSubiect: Re: Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)    Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) EmptyVin Aug 29, 2014 4:47 am

GUTA: "Manelele are linii melodice melodioase" Laughing Laughing


Maneaua lu' Băsescu Laughing LaughingŞPAGA Bercea-Băsescu, rătăcită între instanţe Rolling Eyes
http://www.antena3.ro/romania/spaga-bercea...nte-264619.html

Raport: Cum a scăpat Bercea Mondial de 22 dosare penale Evil or Very Mad
http://www.antena3.ro/romania/raport-cum-a...ale-265006.html

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Safe_image_php
Sus In jos
http://joscenzura2014.forumgratuit.ro
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 67
Data de înscriere : 26/08/2014
Varsta : 39
Localizare : Romania

 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty
MesajSubiect: Re: Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)    Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) EmptyLun Sept 01, 2014 2:11 pm

Sus In jos
http://joscenzura2014.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat
 Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty
MesajSubiect: Re: Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)    Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :) Empty

Sus In jos
 
Jos cu Manelistii si Manelizarea Romaniei!Topic de protest/bascalie :p :)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Jos Cenzura si Impostura :: DIVERTISMENT :: MUZICA-
Mergi direct la: